“Sport en bewegen verbindt en activeert mensen!”

Sportadvies voor gemeenten en sportorganisaties

Als onafhankelijk senior adviseur en praktische denktank ben ik beschikbaar voor interim opdrachten. Zowel binnen gemeenten (afdeling sport of het sociaal domein) als sportorganisaties (sportbonden en sportverenigingen). Op strategisch niveau verzorg ik startnotities, beleidsnota's, adviesrapporten en subsidieaanvragen. Daarmee leg jij als manager of bestuurder een stevige basis voor het vernieuwen van beleid en het behalen van maatschappelijke winst. Andere mogelijkheden:  ontwikkelen van activiteiten- en interventieprogramma's, begeleiden van interactieve bijeenkomsten, expertmeetings of een extern adviseurschap van een projectgroep..

Hieronder vind je 3 uitgewerkte business casussen en een werkmodel.  

Casus 1

Eindhoven in Beweging

Casus 2

Buurtsport in de Bennekel

Werkmodel

Sport- en speelvoorziening 

Nieuw: de consultancy kaart sport!                                                                             Het is ook mogelijk om telefonisch of per mail beleidsvragen of een probleem met me door te nemen. Hoe fijn is het om met een expert te brainstormen over een praktische aanpak?! Dat is vooral prettig bij zaken van een kleinschaliger omvang. Zo kan ik je heel gericht en direct adviseren. Echt maatwerk dus. Er is een consultancy kaart sport van 4, 8 of  16 uur beschikbaar, die maximaal een jaar geldig is. 

Sport in het hart van de samenleving
Sport en bewegen schuift door slimme verbindingen en een integrale benadering steeds meer op naar het hart van de samenleving. Met  uitvoeringsprogramma's zoals gezond sportklimaat, beweegvriendelijke openbare ruimte, vitale sportvereniging en het Sportakkoord help ik je van A tot Z.

Ik ben als erkend sportformateur zowel opgenomen in de pool van de Vereniging Sport en Gemeenten, als van Sportservice Noord-Brabant. Gemeenten kunnen mij als procesbegeleider inzetten bij de ontwikkeling van een lokaal sportakkoord. Dit is een set afspraken tussen de gemeente, lokale sportaanbieders, maatschappelijke partners en eventueel het bedrijfsleven. Samen met deze partners gaan we ervoor zorgen, dat alle inwoners ook in de toekomst verantwoord kunnen genieten van sport en bewegen. En dat sport een nog waardevollere bijdrage levert aan sociaal-maatschappelijke uitdagingen. 

De taal van de sport en beleidsmatig werken
De taal van de sport en van beleidmatig werken spreek ik als geen ander. Ik ken de gevoeligheden van de raadszaal tot op de werkvloer. Door mijn specifieke kennis en jarenlange ervaring op het snijvlak van sport, projectcoördinatie, communicatie en gebiedsexpertise kan ik snel verbindingen leggen en schakelen. Je kunt me inzetten voor items als:

  • Veelzijdige visie op sport en bewegen in de stad

  • Verbinden van sport met maatschappelijke initiatieven

  • Aanpak van complexe vraagstukken op het gebied van sport, maatschappij en vitaliteit

  • Multidisciplinaire samenwerking en partnership voor sport- en  vrijetijdsprogramma's

  • Ontwikkelen van innovatieve programma's / sportinfrastructuur voor nieuwe sportgroepen of wijken en buurten

< Ga terug naar Diensten

Ga door naar Lezingen >

“Samenwerken met Daniëlle levert altijd meerwaarde op. Ik kan erover meepraten. In Eindhoven zijn met Sportformule en het digitale speelveld eerder faciliteiten ontwikkeld voor een innovatieve leefstijl van de jeugd. Het is een goede basis voor nieuwe bewegingstrajecten als urban sports en gezondheidsinitiatieven in de wijk. Als geen ander kan Daniëlle haar beleidservaring en praktijkkennis inzetten voor gemeenten, sportorganisaties en andere betrokken partijen. Maak er gebruik van zou ik zeggen!”

Hans van Breukelen,
ex-voetbalinternational, auteur, spreker.

Scoren met Daniëlle van Bakel

Nieuwhuis 16, 5731 MT, Mierlo
+31(06) 42 16 66 40
info@daniellevanbakel.eu 
scorenmetdaniellevanbakel.eu
LinkedIn /bakeldaniellevan

KvK nr. 74274252
BTW-ID NL001373076B92

IBAN NL28 KNAB 0258 6774 49