“Management is net als topsport, je bent continue bezig met verbeteringen zoeken"

Daniëlle van Bakel, aangenaam!

Geboren en getogen in de Brainport Eindhoven Regio. Ik werk graag met en voor mensen. Open, energiek en authentiek. Houd van uitdagingen, Brabantse gezelligheid en een gulle lach. Van creatief handelen en - een tikkie eigenwijs - de regie in eigen hand nemen. Familie speelt een belangrijke rol in mijn leven. Sport en reizen zijn mijn grote passies.

Sporten als beroep
Van jongs af aan was duidelijk, dat ik van sport mijn beroep zou maken. Na mijn sport-opleiding en sportcarrière op eredivisieniveau, ging ik werken voor de gemeentelijke overheid. In Eindhoven stond ik met succes aan de basis van tientallen innovatieve sportprogramma’s en maatschappelijke projecten. Ook heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan. Dat ligt me na aan het hart.

Reizen en ontmoeten
Van reizen, de natuur en het ontmoeten van andere volkeren en culturen kan ik enorm genieten. Hoogtepunten zijn een prachtige wereldreis en onvergetelijke trips door de USA, Canada en Alaska. In m'n vrije tijd ga ik graag fietsen en een terrasje pikken. Of lekker in de tuin werken.

Soulmate

Vijfendertig jaar ben ik met mijn levenspartner en soulmate Sophie samen geweest. Zij overleed in 2011 na een heftige ziekteperiode aan beenmergkanker. Als vorm van rouwverwerking besloot ik mijn roerige levensverhaal op papier te zetten. Dat resulteerde in een openhartige biografie, 'Mijn leven is een sportveld'.                             

Veilige en leefbare stad
Na deze moeilijke periode ben ik geswitcht van werk. Ik ging als gebiedscoördinator aan de slag voor een veilige en leefbare stad. Een pittige job waarin ik in drie Eindhovense buurten voor bewoners en organisaties aanspreekpunt was vanuit de gemeente. In september 2018 heb ik met een vracht aan mooie ervaringen en contacten afscheid genomen van mijn collega’s.

Niet achter de geraniums
Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik kan namelijk niet stilzitten en vind het super om mensen te ontmoeten en mijn kennis en ervaringen te delen. Dus ... niet achter de geraniums zitten, maar in beweging blijven. In 2019 heb ik mijn bedrijf Scoren met Daniëlle van Bakel opgezet. 

Inmiddels heb ik in de derde helft van mijn leven een nieuwe soulmate gevonden, die mij aanvult en verrijkt. Heerlijk, steeds nieuwe uitdagingen op mijn pad.

Mijn motto is: geniet van het leven, elke minuut van de dag!

Ere-ambassadeur Radboud Oncologie Fonds

Veel waarde hecht ik aan mijn ere-ambassadeurschap van het Radboud Oncologie Fonds. Een deel van de opbrengst van mijn boek 'Mijn leven is een sportveld' doneer ik aan dit goede doel ten behoeve van specifiek kankeronderzoek.

Opleidingen en vrijwilligerswerk

Naast mijn professionele sportopleiding volgde ik meerdere opleidingen op HBO niveau: ambtenaar sportzaken, projectmanagement, projectleiderschap en senior communicatieadviseur. Voor verdere verdieping nam ik deel aan cursussen als Online marketing en Creatiser.

Ik heb zeer ruime ervaring op het gebied van vrijwilligerswerk, met name op bestuurlijk niveau. Ik was eerder actief voor het Platform Gehandicaptenbeleid Eindhoven, het Nederlands Handbal Verbond, COC afdeling Eindhoven, de vrouwenafdeling van voetbalvereniging Braakhuizen, Geluksroute Eindhoven en de Nederlandse Katholieke Sportfederatie. Momenteel ben ik vrijwilliger voor het Radboud Oncologie Fonds.

Scoren met Daniëlle van Bakel

Nieuwhuis 16, 5731 MT, Mierlo
+31(06) 42 16 66 40
info@daniellevanbakel.eu 
scorenmetdaniellevanbakel.eu
LinkedIn /bakeldaniellevan

KvK nr. 74274252
BTW-ID NL001373076B92

IBAN NL28 KNAB 0258 6774 49